Wanneer ga je naar een slaapkliniek?

Slaap is heel belangrijk voor de vitaliteit van de mens. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat we fit en vrolijk aan de dag beginnen. Het tegenovergestelde is natuurlijk waar voor mensen die te weinig slaap hebben. Met een slechte nachtrust begin je vaak slecht aan de dag, ben je niet fit en kan je zelfs een beetje depressief worden. Niet fijn dus.

Slaap je vaak slecht dan ga je natuurlijk proberen om manieren te vinden om beter te slapen. Er bestaat zoiets als een slaapkliniek. Maar wanneer ga je naar een slaapkliniek? Hier zoeken we het kort uit.

Structureel probleem

Ten eerste is het belangrijk duidelijk te hebben dat je niet zomaar naar een slaapkliniek gaat. Het is dus niet zo dat als je één dag slecht slaapt, je even de slaapkliniek binnen stapt. Nee, bij een slaapkliniek kom je terecht als je structureel slaaptekort hebt.

Dat betekend dus dat je al vaak naar de huisarts geweest bent, dat je zelf al van alles geprobeerd hebt en ook al medicatie genomen hebt, maar dat het probleem nog steeds aanhoudt. In de meeste gevallen is het dus ook zo dat je pas naar een slaapkliniek gaat als je al een paar maanden achtereenvolgend last hebt van slaaptekort.

Diagnose

In veel gevallen weet je ook niet waarom je tekort slaapt. Had je dat geweten dan had je er wel iets aan kunnen doen, of was je juist al eerder doorgestuurd naar een slaapkliniek. Veelal kom je dus ook terecht bij een slaapkliniek om er achter te komen wat de oorzaak is van je slaapproblemen.

Deze kunnen erg verschillend zijn. Zo kan het veroorzaakt worden door slaapapneu, snurken of slaapwandelen. Door de oorzaak vast te stellen kan de slaapkliniek aan de gang met een oplossing.

Behandeling

Vervolgens kom je in een behandelingsfase terecht. Bijvoorbeeld een slaapkliniek zoals Ruysdael Slaapkliniek biedt vele soorten behandelings trajecten. Afhankelijk van jouw slaapprobleem wordt dan gekozen voor een gericht plan, om jou hopelijk te verlossen van je slaapprobleem.

Plaats een reactie