Waarom bestaat er een speciaal horloge voor verpleegkundigen?

Zorgverleners, zoals doktoren en verplegers, hebben als taak om de bovenstaande doelen uit te voeren. Dit gebeurt op plekken zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar ook in klinieken, laboratoria en andere instanties die de zorg centraal hebben staan. Het is belangrijk dat het zorgpersoneel op de hoogte is van de tijd, maar het is niet mogelijk om normale accessoires te dragen tijdens het werk. Dit komt omdat er speciale zorg maatregelen zijn. Zo zijn er ook speciale zorg sokken voor verpleegkundige. Ook deze sokken zijn speciaal gemaakt voor zusters en zijn met haar eigenschappen ideaal voor de mensen in dit vak.

Verpleegkundige en dagelijkse taken

Het beroep ‘verpleegkundige’ draait om het verzorgen van zieken, gehandicapten, of andere hulpbehoevenden. Het opstellen van zorgplannen en controleren dat het opgesteld zorgplan nageleefd wordt staat centraal. Dagelijkse activiteiten zijn onder andere het wassen, verzorgen en aankleden van patiënten, maar ook het reinigen van wonden, het inbrengen van injecties of sondes en het toedienen van medicijnen. Daarnaast bestaat het beroep ook uit een administratief deel: het uitbrengen van verslagen over patiënten. Ook dit onderdeel van het beroep moet secuur gedaan worden, omdat het de gezondheid van een patiënt betreft.

Het is een uitdagend en afwisselend beroep, want als verpleegkundige kom je allerlei verschillende soorten patiënten tegen. Verschillende culturele achtergronden, verschillende leeftijden en verschillende gezondheidsproblemen.

Producten met extra Hygiëne in de zorg

In de zorg is hygiëne ontzettend belangrijk. Als zorgverlener is het belangrijk dat je er zelf netjes en verzorgd uitziet, maar ook schoon en steriel werkt. Dit is onder andere om infecties tegen te gaan. Om deze reden zijn sieraden zoals ringen, armbanden en horloges dan ook niet toegestaan. Toch heeft een horloge naast een esthetische waarde ook een praktische waarde. Voor medisch personeel is het namelijk cruciaal om op ieder moment te kunnen weten hoelaat het is. Daarom zijn er speciale verpleegkundige horloges ontworpen. Deze horloges worden ook wel zusterhorloges, verpleegstershorloges en dokters horloges genoemd. Deze horloges zijn hygiënisch makkelijk schoon te houden, in tegenstelling tot reguliere sieraden. MyMitella is een bedrijf dat zich hiermee bezig houdt.

Plaats een reactie