Online therapie: is het iets voor jou?

Wil je graag in therapie of praten met een psycholoog, maar staan er overal lange wachtrijen? Er is steeds meer vraag naar psychologische behandelingen. Gelukkig wordt het taboe op geestelijke of mentale problemen steeds kleiner, maar dit betekent ook dat meer mensen op zoek zijn naar geschikte hulp. En dit betekent dat er ook meer vraag is naar psychologische behandelingen via het internet. Maar waarom zou je voor online therapie kiezen? 

Online therapie is laagdrempelig

Het kan moeilijk zijn om de stap naar professionele hulp te nemen. Vaak moet je eerst langs de huisarts voor een doorverwijzing naar een psycholoog. Aangeven dat het niet goed gaat is niet voor iedereen even makkelijk en daarom krijgen veel mensen pas te laat de juiste hulp.  Online therapie daarentegen is erg laagdrempelig. Je hebt namelijk niet per se een doorverwijsbrief nodig van de huisarts. Je kunt zelf contact opnemen met een online psychiater of psycholoog en deze kijkt vervolgens welke vervolgstappen er nodig zijn. 

Flexibele tijden en altijd bereikbaar

Online therapeuten zijn flexibel en altijd bereikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende internetverbinding. Je kiest zelf hoe je contact wilt hebben met de psycholoog op afstand. Online therapie is mogelijk via e-mail, chat, telefoon of videobellen: alles is mogelijk. Bovendien zijn veel online therapeuten in de avonduren of in het weekend beschikbaar. Zij zitten namelijk niet vast aan de openingstijden van een praktijk. Erg handig voor als je overdag of doordeweeks een druk schema hebt. 

Professioneel geschoolde psychologen

Veel mensen vragen zich af of online psychologen wel echt een diploma hebben gehaald. Het antwoord hierop is ja. Om als online psycholoog of psychiater aan de slag te mogen, moet je een bijpassende opleiding hebben afgerond en minimaal 5 jaar ervaring hebben in het werkveld. Elke online therapeut heeft zijn of haar eigen specialiteit, zodat er altijd een juiste hulpverlener beschikbaar is. Online psychologen zijn daarom goed in staat om uiteenlopende problemen/klachten te behandelen.

Plaats een reactie