Vechtsporten met wapens: bestaat dat nog?

Je hoort misschien niet zo vaak iets over vechtsporten, toch zijn ze erg populair in Nederland. Kickboksen is het meest bekend, maar er zijn nog veel meer vechtsporten, ieder met zijn eigen kenmerken. Bij de ene sport gebruik je alleen je armen en benen, maar er zijn ook varianten waarbij je specifieke wapens gebruikt. Het lijkt misschien een beetje ouderwets, maar er worden nog wel degelijk zwaarden, Samurai, stokken en oefenpistolen gebruikt. 

Vechtsporten waarbij je wapens gebruikt

Er zijn diverse vechtsporten waarbij wapens worden gebruikt. We zetten een aantal voor je op een rij:

  • Kendo

Kendo is een zwaardvechtkunst waarbij je een shinai, een bamboe of carbon zwaard gebruikt. Dit kan een oefenzwaard zijn, maar ook een echt exemplaar. Om te voorkomen dat je gewond raakt, draagt iedere gebruiker bescherming.

  • Schermen

Schermen is een populaire vechtsport met wapens. Het wordt ook wel een sierlijke sport genoemd. De wapens die je gebruikt zijn de floret, sabel en een degen. Dit zijn slag- en steekwapens. 

  • Nunchaku-do

Bij Nunchaku-do gebruik je stopjes. Het gaat bij deze sport volledig om de techniek. Door de tegenstander op de juiste plaats te raken, scoor je punten. 

Oefenwapens voor vechtsport

Bij vechtsporten worden niet altijd echte wapens gebruikt. Dit is simpelweg niet altijd toegestaan. Om die reden werken veel vechtsporters met oefenwapens. Hierbij moet je denken aan houten zwaarden, Samurai, stokken, messen en andere wapens. Voor iedere vechtsport zijn er geschikte trainingswapens beschikbaar. Als je een wapen aanschaft, moet je echter wel ouder zijn dan 18 jaar. Je mag dus gewoon een zwaard of ander wapen bezitten en dit is niet illegaal. 

Waar koop je een zwaard?

Wil je graag een zwaard, ook wel Katana genoemd in het Japans, kopen voor vechtsport? Deze kun je helaas niet zo 1-2-3 in de winkel aanschaffen. Er zijn speciale webshops waar je speciale zwaarden kunt aanschaffen. Deze worden aangeboden voor functioneel gebruik, maar zijn ook geschikt als decoratiestuk. Een katana kopen doe je bij een Samurai katana shop. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief goed zwaard thuisbezorgd krijgt.

Plaats een reactie