Net begonnen met krachttraining? Gebruik onze tips

Zat je er al een tijdje over te denken, maar heb je nu eindelijk een sportschoolabonnement genomen? Fitness is een van de meest populaire sporten in Nederland. Duizenden mensen zijn iedere week in de weer met gewichten, maar als beginner kan het allemaal best wel overwelmend zijn. Want welke oefeningen moet je doen? Waar is dat apparaat precies voor? En hoe vaak moet je eigenlijk trainen? Hieronder vind je krachttraining tips voor een vliegende start in de sportschool.

1. Stel een doel op

Waarom ben je begonnen met krachttraining? Is dit omdat je graag wat kilo’s wilt verliezen? Of wil je je fitter voelen? Veel mensen starten met fitness om een bepaalde reden, maar ze vergeten een doel op te stellen. Krachttraining begint pas echt als je een doelstelling hebt geformuleerd. Want als je niet precies weet wat je wilt, is het lastig om een goed schema te maken. Wil je sterker worden? Afvallen? Of meer spiermassa opbouwen? Wat je ook wilt bereiken, het is goed om van tevoren een doel op te stellen.

2. Maak een goed trainingsschema

Als je een trainingsdoel hebt opgesteld, kun je beginnen met het maken van een trainingsschema. Iemand die naar de sportschool gaat om af te vallen, hoeft niet per se op dezelfde manier te sporten als iemand die graag spiermassa wilt opbouwen. Je doel zorgt ervoor hoe je schema eruit komt te zien. Maar wat houdt een trainingsschema precies in? Hierin staat hoe vaak je per week gaat trainen, welke oefeningen je dan doet en hoe vaak je deze doet. Met een goed schema kun je goed van start gaan. Het schema kun je zelf maken, maar er zijn ook vaak sportschoolmedewerkers die je hierbij willen helpen. 

3. Train alle spiergroepen

Krachttraining voor vrouwen is tegenwoordig heel normaal. Vrouwen die aan krachttraining doen, steken vaak veel tijd in het trainen van hun benen en billen. Wie wil er nu geen strakke benen en ronde billen? Het is echter belangrijk dat je alle spiergroepen traint, en dus niet alleen maar legdays doet. Misschien heb je een doel gesteld om een bepaald gedeelte van je lichaam te trainen, maar toch is het goed om je iedere spiergroep aan te pakken. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam in balans blijft. 

Plaats een reactie