Hoe kun je blijven werken met rugklachten?

Heb jij rugklachten maar wil je niet naar een fysio omdat je toch nog niet erg genoeg vind? Maar ja, toch moet je blijven werken en eigenlijk doet dat onwijs veel pijn. Je elke keer ziek melden is ook geen optie. Misschien toch maar een fysio opzoeken dan? Niets is zo fijn wanneer je weer pijnvrij je eigen kunt bewegen of werken. Kies daarom voor Movamento, zij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk weer kunt bewegen en daarbij ook geen pijn meer hebt.

Werken

Misschien is een rugklacht wel het vervelendst wat je kunt hebben wanneer je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. Je kunt niet de hele dag stilzitten, maar je kunt ook niet elke 5 minuten een rondje door het hele kantoor afleggen om zo wat minder pijn te voelen. In eerste instantie is het nou eenmaal zo dat wanneer je te lang in dezelfde houding zit. Op kantoor kan dit dan ook eigenlijk niet anders, maar kun je dan nog wel werken wanneer je rugklachten hebt? Zolang je in een goede houding zit, of af en toe achter je bureau kan staan kun je in principe gewoon blijven werken.

Wat te doen?

Wat is er dan te doen om je rugklachten zo snel mogelijk over te laten gaan? Een aantal tips zijn:

  • verander regelmatig van houding
  • beweeg voldoende
  • goed slapen
  • een warm bad
  • medicatie
  • vermijd stress

Wanneer dit er niet voor zorgt dat de klachten overgaan, bezoek dan eens een huisarts of fysio. Zij kunnen je namelijk verder helpen zodat de klachten snel over zullen gaan en je snel weer je ‘normale’ werk kunt doen.

De juiste fysiotherapeut

Wanneer je besluit een fysio te bezoeken om van je klachten af te komen, is het wel zo handig om dan ook de juiste te kiezen. Maar hoe doe je dat dan? Misschien ga je eerst wel naar de huisarts en is hij degene die jou doorstuurt naar een fysiotherapeut. Als dit niet het geval is, kies dan een fysio die in ieder geval gespecialiseerd is in de klachten die jij hebt. Alleen zo is het mogelijk om er zo snel mogelijk van af te zijn. Kies er ook eentje die zich in jou buurt bevindt. Dus stel je woont in Utrecht en omstreken, kies er dan voor om fysiotherapeut Utrecht te bezoeken.

Plaats een reactie