Alles over haarimplantatie

Als je overweegt om een haarimplantatie te ondergaan is het belangrijk dat je beschikt over alle informatie. Hoe de behandeling bijvoorbeeld werkt, of het het vergoedt wordt door je zorgverzekering en misschien nog wel het belangrijkste wat de prijzen van een haarimplantatie zijn. 

Wat is een haarimplantatie?

Bij een haarimplantatie worden haarzakjes die ook wel grafts worden genoemd vanuit het achterhoofd gehaald. Vervolgens worden deze verplaatst naar het gebied dat behandeld moet worden. De plek waar kaalheid zichtbaar is. De haren in de haarkrans zijn immuun tegen haaruitval. Dat blijft groeien en daarom worden de haarzakjes van deze plek gehaald. Er zijn verschillende methodes om de haarzakjes te verplaatsen. Het is een vrij intensieve behandeling omdat het al snel een hele dag in beslag kan nemen. 

Prijzen haarimplantatie

De kosten voor een haarimplantatie kan heel erg verschillen per behandeling. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk of je al kalend aan het worden ben, dan hoeven alleen de kale plekken behandelt te worden. De ingreep is dan een stuk eenvoudiger en zijn de kosten een stuk lager dan wanneer er een volledige haarimplantatie moet worden ondergaan. Een standaard prijs voor een haarimplantatie bestaat niet. Het is afhankelijk in welke haarkliniek je het laat doen en ook in welk land. Zo kun je uiteraard terecht in Nederland en België maar landen als Turkije en Polen zijn stukken goedkoper. Als laatst draait het ook om het hoeveelheid grafts er nodig is om kale plekken te vullen. Hoe meer je er nodig hebt, hoe duurder het logischerwijs wordt. 

Wordt haarimplantatie vergoed?

De kosten voor een haarimplantatie worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Ook niet met een aanvullend pakket. Een speciale voor haarimplantatie bestaat niet. Er zijn bijzondere gevallen waarbij de haarimplantatie wel vergoedt wordt door je zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld bij ongeluk, brandwonden of ernstige psychische klachten. Neem voor meer informatie contact op met je verzekering.

Plaats een reactie