Ogen laseren, waar moet je op letten?

Ondanks dat een ooglaserbehandeling geen heftige ingreep is kan het best zijn dat je er enorm zenuwachtig voor bent. Je ogen zijn immers toch een belangrijk onderdeel in je leven. Om de stress wat te verminderen kun je je goed voorbereiden voordat de behandeling van start gaat. 

Testen of je ogen geschikt zijn

Voordat je een ooglaserbehandeling ondergaat is er een medisch onderzoek nodig door een oogarts om te kijken of de behandeling überhaupt mogelijk is. Er zullen verschillende testen worden uitgevoerd. Zo wordt bijvoorbeeld de dikte van het hoornvlies gemeten, kijken ze hoe sterk je zicht is, wat de oogdruk is en kijken ze naar de verwijding van je pupil. Het is een klein onderzoek maar wel één van groot belang. Op deze manier kunnen de artsen zich optimaal voorbereiden op het oog laseren.

Bril dragen voor de behandeling

Als je geen bril draagt maar contactlenzen is het belangrijk dat je deze weken voor de behandeling plaatsvindt, uitneemt. Je kunt dan tijdelijk overstappen tot het dragen van een bril. Wanneer je harde lenzen draagt is het aan te raden om een maand voor de behandeling deze te verwijderen. Zachte contactlenzen vervang je door een bril één tot twee weken voor de behandeling. De behandelend arts geeft je hierover meer informatie. De reden is dat het dragen van contactlenzen kan leiden tot metingen die niet helemaal correct zijn. De behandeling kan dan een stuk minder effect hebben. Voor de vrouwen is het verder belangrijk dat oogmake up niet wordt aangebracht drie dagen voor de behandeling.

Geef de arts alle medische informatie

Het is belangrijk om de oogarts al jouw medische informatie te verschaffen. Niet alleen medische informatie met betrekking tot oog gerelateerde issues maar ook andere gezondheidsproblemen, allergieën en dat soort zaken. Als je medicijnen gebruikt, maak dan een overzicht met wat en hoeveel je slikt. Je kunt een oogarts ook toestemming geven om jouw volledige medische dossier in te zien. Dan zijn ze overal van op de hoogte.

Neem iemand mee 

Als de ooglaserbehandeling gaat plaatsvinden is het aan te raden om tenminste één iemand mee te nemen. Na de behandeling mag je namelijk minstens een week niet autorijden. Zorg dat iemand met je mee kan zodat je veilig thuis komt. 

Plaats een reactie