Je ogen laten laseren

Een ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat je weer goed kunt zien. Stel je hebt een bril of je draagt contactlenzen, dan is laseren een goede oplossing om hiervan af te komen. Vaak zie je dat oudere mensen dit doen of jongeren die een militaire opleiding willen volgen. Voor militairen is het belangrijk om goede ogen te hebben. Daarom laten ze vaak hun ogen laseren, zodat ze alsnog deze opleiding kunnen en mogen volgen.

De kosten

De prijs van je ogen laten laseren kan verschillen per methode. Toch is het zo dat over het algemeen je ogen laten laseren rond de 700-1600 euro zit per oog en aangezien je 2 ogen hebt kan dat best duur worden. Bekijk de prijzen hier: https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven/ . Het kan dus best prijzig worden, echter is het wel voor je eigen gezondheid, zodat je weer beter kunt zien. Het grote voordeel is wel dat er bewezen is dat na de behandeling de kans heel klein is dat je zicht uiteindelijk weer minder wordt en dus opnieuw zou moeten gaan laseren. De veiligheid van het laten laseren van je ogen is hoog, elke dag worden er verbeteringen gemaakt in de methodes hiervoor en daarom wordt het elke dag iets veiliger. De risico´s achteraf van slecht zicht zijn erg klein. 

Voorwaarden

De minimale leeftijd om je ogen te mogen laten laseren is 18 jaar, dit omdat je ogen vanaf die leeftijd volgroeid zijn. Mocht je nou denken van dat je je ogen wilt laten laseren dan is het verstandig om vooraf al goed informatie te weten over wat je allemaal kan gaan verwachten en wat er gaat gebeuren. Zo haal je het stukje spanning grotendeels al weg en dat is natuurlijk alleen maar fijn als je erg zenuwachtig bent voor de behandeling. Niet voor iedereen is het mogelijk om deze behandeling te mogen doen, dit kan komen omdat je bijvoorbeeld te grote pupillen hebt of blijvende schade op je oog hebt. Daarom kan een laser behandeling geen effect hebben op je ogen. Het is belangrijk om vooraf met je huisarts al een gesprek te hebben gehad of deze behandeling mogelijk zou kunnen zijn bij jou.

Plaats een reactie