Gezonde barbeque maaltijden

De zomer komt er weer aan, het wordt weer tijd om de tuin zomerproof te maken. In onze tuin spenderen we veel tijd in de zomer maanden. Een van de leukste activiteiten in de tuin is BBQ’en. het is een van de populairste activiteiten in onze tuin. BBQ’en is makkelijk, niet moeilijk en gezellig. Toch weten sommige mensen niet wat ze allemaal moeten hebben voor het organiseren van een goede BBQ. En wat er allemaal komt kijken bij een goede BBQ. Het organiseren van een BBQ is meer dan het bakken van vlees, het gaat om het eten, de BBQ en de sfeer tijdens de BBQ. Een BBQ hoeft niet alleen vet vlees te zijn er zijn ook vele gezonde BBQ maaltijden en zelfs vegetarisch of vegan, zo is er voor iedereen iets te eten.\

Wat heb ik nodig voor een goede BBQ?

Voor een goede BBQ heb je een aantal essentials nodig. Het belangrijkste is natuurlijk de BBQ zonder de BBQ kun je geen eten maken. BBQ’s zijn er in heel veel prijzen en soorten. Er zijn BBQ’s die een paar euro’s kosten maar ook van duizenden euro’s. Met een middenklasse BBQ kun je uitstekend gerechten maken. The bastard BBQ is een erg goede BBQ om te gebruiken. Nadat je een goede BBQ hebt uitgekozen is het ook erg belangrijk dat je hier de juiste BBQ accessoires bij hebt. Denk aan een spatel, koolen, spiesen en aanmaakblokjes. Ook een short is geen overbodige luxe. 

Wat voor eten serveer ik?

Een van de belangrijkste gerechten bij een BBQ, is het vlees. Dit is het product waarvoor de BBQ gemaakt is. Zorg daarom dat je lekker en een uitgebreid aanbod aan vlees hebt om te BBQ’en op de Grizzly Grills BBQ. Vlees kun je kopen bij de supermarkt of slager. Dit hangt af van je budget en aantal gasten. Vlees van de slager zal een stuk duurder zijn dan vlees uit de supermarkt.  Naast het vlees horen er ook een aantal bijgerechten bij. Typische BBQ bijgerechten zijn: salades, stokbrood, sauzen en groenten om te BBQ’en. Houd ook rekening met de wensen van gasten, zorg bijvoorbeeld voor vegan opties of denk aan mensen hun geloofsovertuiging. 

Gezonde BBQ maaltijden

BBQ’en staat niet bekend om zijn gezonde gerechten, toch kun je zelfs de BBQ gezond maken. De hoeveelheid, en het soort vlees kan een groot verschil maken. Kies er bijvoorbeeld voor om minder vlees te eten bij je gerecht. Of kies voor beter vlees, denk aan biologisch vlees of slager vlees. Wat ook erg gezond is het BBQ’en van groenten, dit kan heerlijk zijn als gerecht op zich maar ook bij je biologisch vlees. Wees creatief met je salades, maak bijvoorbeeld je eigen huzaren of vissalade. Buiten de smeerbare salades kun je ook salade gerechten maken. Er zijn heel veel soorten salades die kunnen dienen als gerecht. In een salade kun je allerlei ingrediënten stoppen. Dit maakt de salade extra lekker en gezond. Denk ook eens aan een lekker frisse fruitsalade als toetje. Een kaasplankje kan ook een gezond bijgerecht zijn op de BBQ. Het is gezond en erg lekker en gaat goed samen met de salades en het vlees.

Plaats een reactie