Eigen fitnessruimte creëren om toch te kunnen sporten

Nu de sportscholen al geruime tijd dichtzijn en het sporten in groepsverband ook al enige tijd schier onmogelijk is zoeken steeds meer mensen naar creatieve oplossingen. Sommige mensen zijn te vinden in speeltuinen, waar ze fitnessoefeningen aan rekken uitvoeren. Of gaan daarnaast meer cardio oefeningen doen dan normaliter om toch in beweging te blijven. Helaas is er ook nog een groep die ervoor kiest het sporten even links te laten liggen. Voor die laatste groep proberen we nu in ieder geval de motivatie weer te bezorgen door enkele praktische tips te geven om een eigen fitnessruimte te creëren.

Welke materialen daarvoor benodigd?

Een groot aantal materialen is vaak niet eens nodig, maar mocht je toch de ruimte (financieel en letterlijke ruimte) hebben dan kan het weleens goed uitkomen om te investeren in diverse materialen. Het meeste ideale is een halterbank. De beste halterbank is vaak wat duurder, dus je kunt ook een kijken naar een voordelige variant. Het is daarbij wel heel prettig om te kiezen voor een halterbank die ook daadwerkelijk is te verstellen. Met een halterbank kun je je borstspieren uitermate goed trainen. 

Andere materialen waar je aan kunt denken zijn dumbbells en een simpele mat. Op de mat kun je specifieke oefeningen uitvoeren voor flexibiliteit en met dumbbells kun je eigenlijk alle kanten op. Met de dumbbells kun je weer goed oefeningen voor de armen (biceps én triceps) maar ook voor je schouders zijn diverse goede oefeningen uit te voeren.

Andere spiergroepen

Inmiddels hebben we oefeningen benoemt voor je armen, schouders, borst, anders spiergroepen de benen en rug hebben we nog niet benoemd. Je rug trainen kun je heel goed doen door je lichaamsgewicht te gebruiken, daar zijn vaak niet eens materialen voor nodig. Bijvoorbeeld planken kan je gewoon op iedere plek in de woonruimte uitvoeren. Verder kun je bijvoorbeeld met twee volle flesjes water een oefening doen als de voorovergebogen roeibeweging. Een oefening die weinig moeite kost maar wel erg goed is voor je stabiliteit en je onderrug. 

Wat vooral belangrijk is tijdens het thuis fitnessen is dat je het consequent blijft volhouden. Daarbij kun je materialen aanschaffen die daarbij helpen, maar je kunt ook gewoon een goed schema maken met beperkte middelen. Het is inmiddels ook behoorlijk lastig om fitnessmaterialen te kopen. Veel daarvan is helaas al (door de grote vraag naar de producten) uitverkocht. Laat je niet kisten en ga gewoon lekker aan de slag!

Plaats een reactie