Het belang van cardio oefeningen

Omdat een vrij grote groep sporters een negatieve reactie geeft wanneer je het woord cardio noemt is deze blog enorm handig. Ik leg namelijk uit waarom het doen van cardio oefeningen zo belangrijk is voor een gezond lichaam. Onderstaande tips zijn dan ook zaken die ikzelf in de praktijk heb meegemaakt en die onderbouwd worden door onderzoek van verschillende instanties. Zo zorg jij ervoor dat je het maximale uit je cardio oefeningen kan halen, omdat je nu écht weet waarom je ze uitvoert.

Cardio oefeningen verbeteren je conditie

Het eerste onvermijdelijke pluspunt van het doen van cardio oefeningen is dat het je conditie verbetert. Dat kan natuurlijk niet als verrassing komen, maar is wel gewoon een super mooi voordeel van deze manier van sporten. Een betere conditie is namelijk enorm nuttig voor allerlei zaken. Zo worden dagelijkse klusjes eenvoudiger, zoals traplopen, poetsen, met de fiets naar je werk gaan en de tuin onderhouden. Alles gaat ineens een stuk gemakkelijker en sneller. Wie wil dat nu niet.

Verklein de kans op ziekten en aandoeningen

Wanneer je regelmatig cardio oefeningen uitvoert geef je je lichaam een gezonde boost! Zo zal je hart je dankbaar zijn. Je verkleint namelijk de kans op aandoeningen aan je hart en bloedvaten. Een kleinere kans op ziekten dus. Ook je longen zullen fit en sterk worden, waardoor ook deze snel kunnen herstellen en minder snel ernstige aandoeningen of ziekten krijgen.

Cardio oefeningen stimuleren vetverbranding

Je kent het vast wel, je voelt je soms net wat te zwaar en hebt nét een kilo teveel. Dat kleine zetje in de rug dat je nodig hebt kan in sommige gevallen gewoon één of meerdere cardio oefeningen zijn. Het is namelijk aangetoond dat het uitvoeren van cardio oefeningen je vetverbranding kan stimuleren. Hierdoor vergroot je de kans om die vervelende laatste kilo’s kwijt te raken en stimuleer je een positief zelfbeeld. Niet mis hé, die cardio?!

Bron: Ik heb de website van het online platform DailyFit als bron gebruikt. Hier vind je wetenschappelijk onderbouwde content over conditie, gezondheid, krachttraining en lees je uitleg over oefeningen en lekkere gezonde recepten.

Start met je favoriete cardio oefening

Nu je weet wat de voordelen zijn, zit er nog maar één ding op: starten met cardio oefeningen. Begin gewoon met een oefening die je fijn vindt en bouw het geleidelijk op. Overhaasten heeft geen zin, het is veel waardevoller om te genieten van het gehele proces. Dus begin gewoon op jouw eigen tempo en kijk wat binnen jouw planning past. Zo houd je het prettig en zal je ook veel langer volhouden. Voordat je het weet ben je een echte cardio-tijger. Succes!

Plaats een reactie