Dit is waarom fietsen super gezond is

Het is in Nederland heel gebruikelijk om met de fiets naar je werk te gaan. Toch zijn er nog erg veel mensen die dit niet doen. In sommige situaties is dit zeer begrijpelijk. Als je bijvoorbeeld op een grote afstand van je werk woont, is het niet mogelijk om naar je werk te fietsen. Toch zijn er nog te veel mensen die relatief dicht bij hun werk wonen en toch met de auto of een ander gemotoriseerd voertuig reizen. Het is voor deze mensen om verschillende reden zeer aan te raden om eens met de fiets naar hun werk te gaan. 

Beweging

In Nederland en eigenlijk in alle landen in de westerse wereld hebben veel mensen een structureel tekort aan lichaamsbeweging. Dat komt vooral doordat het werk steeds meer tijd in beslag neemt en mensen daarnaast liever tijd voor zichzelf of voor hun gezin vrijmaken dan dat ze gaan sporten. Eigenlijk is dit voor iedereen zeer begrijpelijk, maar het tekort aan beweging brengt verschillende problemen met zich mee. De volksgezondheid heeft hier namelijk onder te leiden. Het is bijvoorbeeld zo dat zowel het aantal mensen met overgewicht als het percentage van de bevolking wat te maken heeft met overgewicht aan het groeien is. 

Hierdoor is het van belang dat mensen hier aandacht aan besteden en er ook bewust bij stil staan dat beweging erg belangrijk is. Daarom is het een goed idee om met de fiets naar je werk of andere verplichtingen te gaan. Dit bespaart je namelijk een hoop tijd. Wanneer je niet te ver van je werk vandaan woont, is het fijn om met de fiets te gaan zodat je dagelijks voldoende beweging krijgt. Er zullen nu misschien mensen zijn die denken: ‘ik ben niet dik dus ik hoef niet te sporten’, maar dit is zeker niet het geval. Ook de hersenen hebben namelijk ernstig te lijden onder een tekort aan lichaamsbeweging. Daarnaast is de kans op het krijgen van allerlei ziektes vele malen hoger bij mensen die te weinig bewegen. 

Met de fiets op vakantie

De meeste mensen komen enkele kilo’s aan wanneer zij op vakantie gaan. Dat komt doordat je op dit soort momenten toch meer de neiging hebt om ongezond en veel te eten. Daarnaast beweeg je waarschijnlijk weinig tijdens je vakantie. Daarom is het misschien een goed idee om je fiets mee te nemen op vakantie. Je kunt je dan eens verdiepen in de verschillende soorten Thule fietsendragers die je hiervoor kunt gebruiken. Het is immers belangrijk dat de fietsen op een goede en veilige manier worden meegenomen. Ook is het zo dat je niet alleen je eigen fiets mee wilt nemen, maar waarschijnlijk ook de fiets van degene met wie je op vakantie gaat. Daarom is het handig om een Thule fietsendrager 2 fietsen aan te schaffen. 

Je spieren trainen

Door regelmatig te fietsen verbeter je de spieren in je benen en ook een beetje in de rest van je lichaam. Daarom is het voor iedereen die de mogelijkheid heeft om op de fiets naar zijn of haar werk te gaan zeker aan te raden om dit te doen. 

Plaats een reactie