Het inschakelen van een scheidingsmediator gebeurt regelmatig, maar waarom?

Een echtscheiding is een heftige ervaring die niet uit het niets komt vallen. Scheidingen hebben natuurlijk een geschiedenis, en vinden hun oorzaak in uiteenlopende redenen. In ieder geval is het aannemelijk dat de periode voor de echtscheiding al niet goed was. Vervolgens komt dan het uiteindelijke besluit om te gaan scheiden. 

Dit besluit is waarschijnlijk een goed besluit. Samen doorgaan in het belang van je kinderen, het bedrijf of familie en vrienden, maar daarmee wel ongelukkig zijn en blijven, is echt geen alternatief. Hopelijk voel je dan ook enige opluchting als de knoop doorgehakt is dat scheiden de beste oplossing is. 

Maar een dergelijke opluchting zou wel eens snel voorbij kunnen zijn als je je realiseert hoe moeilijk een scheiding kan zijn. Vanaf moment één worden jullie beiden overladen met allerlei ingrijpende keuzes. Daarnaast kom je al uit een emotioneel gecompliceerde periode, waardoor de gemoederen hoog kunnen oplopen. Kortom, een scheiding is een goede oplossing voor veel echtelijke problemen, maar brengt ook veel problemen met zich mee. 

Het is dan ook niet gek dat in veel echtscheidingen gebruik wordt gemaakt van een mediator. Maar waarom is dit het geval? In dit artikel leggen we het kort even voor je uit.

Een mogelijke oplossing

Zoals je gelezen hebt zijn er een aantal problemen waar je tegenaan kan lopen bij een echtscheiding. Zo moet er afgesproken wie de kinderen krijgt en wanneer, hoe de aandelen van het bedrijf of investeringen verdeeld worden en nog veel meer van zulke gevoelige keuzes. Deze keuzes worden gecompliceerd door de emotionele geladenheid van jullie situatie. Tuurlijk spreken we hier van gradaties. Een ruziënde echtscheiding zal natuurlijk nog meer problemen kennen dan een tweezijdige breuk in de relatie.

In ieder geval is het kiezen van een mediator nuttig. Op deze manier heb je een onafhankelijke derde persoon die de gemoederen kan bedaren en nieuwe opties aan het licht kan brengen. De ScheidingsMediator is de mediator Haarlem, en een goede keuze voor het mediating van je scheiding. 

Plaats een reactie