Dit is waarom iedere werkgever na zou moeten denken over ergonomische kantoormeubelen

Als werkgever ben je er allang achter gekomen dat je personeel net dat stapje extra voor je zet, als je er zelf ook iets voor terug doet. Het is belangrijk om een goede en gezonde werksfeer te faciliteren. Dit doe je onder anderen door ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen. Hiermee zorg je namelijk voor een gezonde werkhouding bij je personeel. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim, aangezien je er rug-, nek- en schouderklachten mee kunt voorkomen. In dit artikel lees je waarom steeds meer werkgevers het interessant vinden om voor ergonomische kantoormeubelen te zorgen en kom je erachter welke voordelen eraan zitten. En niet alleen voor op kantoor, want ergonomisch thuiswerken is niet zo essentieel. 

 Waarom kiezen steeds meer medewerkers voor ergonomische kantoormeubelen?

Als werkgever ben je verplicht om een gezonde werkomgeving voor je personeel te creëren. Dit houdt in dat het op kantoor niet te heet of te koud mag zijn, men gebruik moet kunnen maken van een toilet, er voldoende drinken aanwezig dient te zijn en dien jij je personeel ook voldoende pauze te bieden. Een ander belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap is het bieden van ergonomisch kantoormeubilair. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat het personeel in de juiste en een gezonde werkhouding kan werken. Dit voorkomt vervelende klachten zoals nek-, schouder-, of rugpijn.

Wanneer je personeel ergonomisch werkt, kunnen zij het ook langer volhouden om zonder pijn in dezelfde houding te blijven werken. Dit zorgt voor minder loopjes naar het koffieapparaat en meer tijd dat in de dagelijkse werkzaamheden wordt gestoken gedurende de werkdag. Verder kun je als werkgever ook een compensatie bieden aan personeel dat vanuit huis werkt om daar ook goede ergonomische bureaustoelen of bureaus aan te schaffen. Je kunt een deel van de aanschafprijs vergoeden, alles dat je personeel boven het budget uitkomt, betalen zij zelf.

Welke voordelen zitten er aan ergonomische kantoormeubelen?

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zit sta bureau? Dit bureau biedt je de mogelijkheid om de hoogte helemaal naar jouw lichaamslengte aan te passen. Verder kun je het bureau in de sta variant staand gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je gedurende je werkdag van werkhouding kunt wisselen. Het is veel beter voor je gewrichten en de doorbloeding van je lichaam, om niet continu in dezelfde houding geforceerd te worden. Andere voorbeelden van ergonomische kantoormeubelen zijn bijvoorbeeld een ergonomische muis, een ergonomische bureaustoel en een zitfiets, waardoor je zittend kunt bewegen en werken tegelijk.

Plaats een reactie