Hoe wordt je beter in voetbal?

Voetbal is de meest gespeelde en beken sport in de wereld. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld zijn er mensen die van voetbal houden en de sport dagelijks beoefenen. Het is dus niet gek dat er veel mensen zijn die zelf ook profvoetballer willen worden. Het enige probleem daarmee is dat niet iedereen het in zich heeft om profvoetballer te worden of bereid is om er enorm hard voor te werken. Er is namelijk heel erg veel concurrentie door al die mensen die profvoetballer willen worden. Alleen in Nederland willen de meeste kinderen profvoetballer worden. Door al die concurrentie moet je er dus voor zorgen dat je beter bent dan de rest, maar hoe doe je dat? Naast dat je talent nodig hebt om profvoetballer te worden moet je ook hard kunnen werken.

Kijk maar naar Cristiano Ronaldo. Ronaldo werkt iedere dag aan zijn voetbalkwaliteiten en zijn fysiek vorm. Hij is zo goed geworden als hij nu is door constant hard te werken. Gelukkig hoef je niet net zo goed te zijn en net zo hard te werken als hem om profvoetballer te worden.  Een aantal keren in de week trainen kan al genoeg zijn, maar om echt beter te worden kan ik je wel aanraden om meer te trainen dan dat je normaal doet. Het is niet alleen belangrijk om hard en meer te trainen, maar ook om slimmer te leren trainen. Dit doe je door uit te zoeken wat jouw zwakke punten zijn in voetbal en waar je dus meer aan moet werken. Als je dat weet moet je op zoek gaan naar oefeningen die je helpen om beter te worden in datgene waar je minder goed in bent. Ik heb een aantal oefeningen op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om beter te worden in bepaalde aspecten van het voetbal en dus ook in voetbal zelf.

Werk goed aan je zwakke been een conditie

Als je goed kan passen en schieten met je zwakke been heb je een groot voordeel op de tegenstander, omdat zij dan moeilijk kunnen voorspellen met welke voet je gaat schieten of passen. Dit zorgt ervoor dat je moeilijker te verdedigen bent. Het is dus belangrijk om goed op je zwakke been te oefenen. In het begin zal het onnatuurlijk voelen en kan je er moeilijk mee overweg, maar na een tijdje zal je verbetering zien op het trainingsveld en in de wedstrijd. Je wordt hierdoor moeilijk te voorspellen en te dekken. Je gaat hierdoor dus meer doelpunten maken en je bent bruikbaarder voor je trainer, omdat je links en rechts op het veld neergezet kan worden. Mijn volgende tips is dat je moet zorgen dat je een topconditie hebt. Als jij een topconditie hebt kan je de hele wedstrijd op een hoog niveau blijven spelen en langer op een hoger niveau blijven spelen. Als je een goede conditie hebt maakt het minder uit of je wel of niet snel bent, omdat je halverwege de wedstrijd toch sneller bent dan je tegenstander vanwege je conditie die beter is. Het hebben van een goede conditie kan je trainen door hard te gaan lopen in je vrije tijd of door veel te gaan voetballen met vrienden. Als jij je aan deze tips houdt en hard blijft werken kan je in de toekomst zomaar voor een Eredivisieclub als fc Utrecht spelen. Misschien wordt je transfer dan wel op fc utrecht nieuws aangekondigd.

Plaats een reactie