Je eigen sportschool met gewichten creëer je zo

Ben je van plan om thuis je eigen sportschool te gaan maken, maar vind je het nog een beetje lastig om te bepalen hoe je alles moet inrichten? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je. Aangezien je natuurlijk niet hetzelfde budget en ook de ruimte hebt, die je wel in een sportschool tot je beschikking hebt, is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk met de ruimte en ook het budget om te gaan. Wanneer je vooral de focus hebt om het trainen van je spieren door middel van gewichten, dan heb je als voordeel dat je met relatief weinig spullen praktisch iedere spiergroep kunt trainen. Om je te helpen bij het inrichten van je eigen sportschool, hebben we een aantal handige tips voor je.

Zorg voor een halterbank

Met een halterbank kun je bijna iedere oefeningen doen als het gaat om krachttraining. Bij voorkeur is het wel aan te raden om een halterbank te kiezen die verstelbaar is. Zo kun je namelijk in verschillende posities trainen, waardoor je alle spiergroepen op de juiste manier kunt aanspreken. Ook handig is om te kijken naar een halterbank waarbij je de mogelijkheid hebt een halterstang te laten rusten op steunen aan beide kanten. Een halterstang is namelijk ook een absolute must have, maar daarover vertellen we je later meer. Een dumbell set mag ook niet ontbreken.

Halterstang

Zoals hierboven al even genoemd, is een halterstang onmisbaar om je spieren effectief te kunnen trainen. Deze stang kan namelijk voor verschillende oefeningen worden gebruikt. Hierbij moet je denken aan squaten, deadlift, maar ook een bicep curl is goed te doen met een halterstang. Wel is het belangrijk goed te kijken naar het type halterstang wat je kiest. Kies je namelijk voor een kleinere variant, dan loop je het risico dat niet alleen bumper plates, ook wel gewicht genoemd, hierop passen.

Let ook goed op de vloer

Een vloer lijkt op het eerste oog niet direct van belang. Toch is dit wel het geval. Vooral wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld een slaapkamer om te toveren tot sportkamer, is het belangrijk rekening te houden met de mensen die beneden zitten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een gewicht op de vloer flink wat lawaai kan maken. Daarbij komt ook dat een bijvoorbeeld een laminaatvloer ontzettend snel beschadigd. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig oplossen door gebruik te maken van rubberen tegels. Deze tegels kun je over je normale vloer leggen en zorgen voor bescherming en demping.

Plaats een reactie