Alles over Intralase

Er zijn best een aantal verschillende refractiechirurgie methoden. Daardoor kan het moeilijk zijn een goede keuze te maken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een combinatie aan methoden. De ooglaserprocedure bestaat namelijk uit verschillende stappen en voor elke stap zijn er verschillende methoden beschikbaar. Een ooglaserbehandeling bestaat altijd uit een voorbereiding, de flap creatie en de hoornvlies hervorming waarna als beëindiging het flapje weer terug wordt gezet. Deze 4 stappen zullen er altijd zijn. In de voorbereiding worden de ogen verdooft door oogdruppels aan te brengen. De flap creatie is het punt waar verschillende procedures gekozen worden. Er wordt nog vaak gebruik gemaakt van een dun mesje om het flapje te maken. Toch is dit niet meer de beste methode.

Voordelen van de Intralase methode

Met de IntraLase methode wordt het flapje gemaakt door een laser. Deze methode heeft grote voordelen ten opzichte van de mechanische methode. De chirurg heeft namelijk veel meer controle over het te maken flapje. De chirurg kan veel beter de dikte, omtrek en hoek van de randen bepalen. Hierdoor kan het flapje nauwkeuriger terug worden geplaatst waarna het oog nog sneller zal herstellen vergeleken met de mechanische microkeratoom methode.

IntraLase kan gecombineerd worden met verschillende lasermethoden

Aangezien IntraLase alleen de methode is om het huidflapje te creëren kan het gecombineerd worden met de standaard LASIK methode, maar ook met de Advanced CustomVue Wavefront methode voor de allerbeste resultaat. De Wavefront methode houdt rekening met het feit dat elk oog uniek is. Terwijl een standaard LASIK behandeling de laserprocedure uitoefent met standaard metingen houdt de Wavefront technologie rekening met de unieke afwijkingen van uw oog. De oogcorrectie zal daarom uniek zijn en volledig afgestemd zijn op uw ogen. Het resultaat van deze methode van ooglaseren is dat ook schitteringen en lichtkringen meegenomen kunnen worden in de behandeling zodat uw nachtzicht verbeterd.

Plaats een reactie