Wat is een weight gainer

Eiwitshakes, creatine, pre-workouts en weight gainer. Het zijn een aantal voorbeelden van bekende termen in de sportwereld. Dit zijn namelijk allemaal middelen die hulp kunnen bieden bij het behalen van een bepaald doel. Ieder product heeft zo weer een eigen werking en functie voor het menselijk lichaam.

Voordelen weight gainers

Een weight gainer is een middel dat hulp biedt bij het aankomen in massa. De belangrijkste functie van een weight gainer is het aankomen in calorieën. Je zult misschien denken, waarom wilt iemand aankomen in calorieën. Dit heeft allemaal te maken met het eind doel, namelijk het opbouwen van spiermassa. Om te kunnen groeien in spiermassa heeft het lichaam voldoende bouwstoffen nodig, zoals calorieën. Onder deze bouwstoffen worden ook eiwitten, koolhydraten en goede vetten gezien. Sommige mensen kunnen grote moeite hebben met het aankomen in massa. Om hen hierbij te helpen is er de weight gainer. Dit middel zorgt er voor dat je in een korte periode flink aankomt aan bouwstoffen.

De werking

De werking van een weight gainer is heel eenvoudig. Door de grote hoeveelheid kwaliteitseiwitten, de ideale verhouding tussen proteïne en koolhydraten en de juiste dosering van goede vetten kun je in een korte periode enorm groeien in massa, en dus ook in spiermassa. Dit middel kan op verschillende tijden van de dag worden ingenomen. Voor het optimale resultaat wordt er aangeraden om 1 tot 3 shakes op een dag te nemen. Het gaat daarbij om het ontbijt, de middagmaaltijd en direct na de training.

Plaats een reactie