Hoe hou jij je tanden gezond?

Een gezond gebit is misschien wel net zo belangrijk als een gezond lichaam. Het is eigenlijk zo dat een gezond lichaam begint bij een gezond gebit. Daarom is het van belang om je tanden en kiezen zo goed mogelijk te verzorgen. Het is voor sommige mensen toch best lastig om dit vol te houden. Dat heeft er ook mee te maken dat bepaalde dranken, etenswaren en genotsmiddelen een slechte invloed hebben op je gebit. 

Je tanden verzorgen

Het is dus van belang om je tanden goed te verzorgen. Als je bijvoorbeeld rookt of veel koffie drinkt, is dit extra belangrijk. Je tanden zullen dan een stuk sneller achteruit gaan dan de tanden van iemand die deze gewoontes niet heeft. Daarom is het juist voor mensen met deze gewoontes van belang dat je goed zorgt voor je gebit. Het is ook van belang dat je goed weet wat je allemaal kunt doen om je gebit zo goed mogelijk te verzorgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om interprox ragers te kopen. Een rager is een soort variatie op normaal flosdraad. Hierbij zit het flosdraad vast aan een soort klein handvat waardoor je veel makkelijker je hele gebit kunt reinigen. Dit is erg belangrijk in het voorkomen van aanslag en gaatjes. Je kunt met je tandenborstel immers niet goed tussen je tanden komen. 

Mondwater gebruiken

Iedereen weet dat het van belang is om je tanden goed te poetsen, maar er zijn nog meer manieren om je mond gezond te houden. Het is bijvoorbeeld slim om na het poetsen mondwater te gebruiken. Hiermee bereik je allerlei plekken die je met je tandenborstel nooit kunt bereiken. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen goed onthoudt dat mondwater geen vervanging voor het poetsen is, maar juist een aanvulling op het poetsen van je tanden.

Plaats een reactie