Hoe bescherm je je haar tijdens een koude winter?

De winterperiode is leuk en gezellig, maar voor je haar is het over het algemeen één groot drama. Iedereen wil dat zijn/haar haar mooi glanst, veel volume heeft en er gezond uit ziet. Tijdens de winter kan het echter lastig zijn om deze wens te vervullen. Veel mensen hebben last van droog en beschadigd haar, of het haar kan statisch en pluizig zijn. Dit is natuurlijk erg vervelend. Je leest hier wat je tegen dit probleem kan doen.

Gebruik geen hitte

Hoe verleidelijk het ook is, hitte is erg slecht voor je haar. Natuurlijk is het leuk om je haar te stijlen of om krullen te maken, maar het is het beste om het te vermijden. Het is daarnaast wel gevaarlijk om met nat haar naar buiten te gaan. Dit is schadelijk voor je haar, omdat het kan bevriezen. Als je snel de deur uit moet kun je je haar dus wel föhnen. Als je dit dan al doet, gebruik dan wel een hitte beschermer, bijvoorbeeld die van het merk Indola. Zo beschadig je je haar het minst. Je haar zal je dankbaar zijn!

De juiste verzorging

In de winter is het belangrijk om een vocht inbrengende shampoo, conditioner en/of haarmasker te gebruiken. Dit zal het droog worden van het haar tegen gaan en je merkt al snel dat je haar zijn oude glans weer terugkrijgt. Het merk Fudge heeft daar erg geschikte producten voor. Met de juiste verzorging kom je al een heel eind. Overigens is het altijd goed om een conditioner en haarmasker te gebruiken. Die producten zorgen ervoor dat je haar weer goed door te kammen is.

Was je haar niet te veel

De een wast zijn of haar haar dagelijks, de ander één keer in de week. Het is goed om het aantal wasbeurten per week zo veel mogelijk te beperken. Het wassen van je haar is namelijk helemaal niet goed voor je haar. Wanneer je je haar te vaak wast, droogt het uit. Je hoeft het uiteraard niet nooit meer te wassen, maar bijvoorbeeld elke drie tot vier dagen is al een mooi begin. Je bouwt het steeds meer omlaag door gewoon steeds net iets langer te doen met gewassen haar dan normaal. Misschien is het soms lastig als je haar vettig is, maar binnen de kortste keren is dit verleden tijd. Uiteindelijk heb je er veel profijt van.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *