Hoe bescherm je je haar tijdens een koude winter?

De winterperiode is leuk en gezellig, maar voor je haar is het over het algemeen één groot drama. Iedereen wil dat zijn/haar haar mooi glanst, veel volume heeft en er gezond uit ziet. Tijdens de winter kan het echter lastig zijn om deze wens te vervullen. Veel mensen hebben last van droog en beschadigd haar, of het haar kan statisch en pluizig zijn. Dit is natuurlijk erg vervelend. Je leest hier wat je tegen dit probleem kan doen.

Gebruik geen hitte

Hoe verleidelijk het ook is, hitte is erg slecht voor je haar. Natuurlijk is het leuk om je haar te stijlen of om krullen te maken, maar het is het beste om het te vermijden. Het is daarnaast wel gevaarlijk om met nat haar naar buiten te gaan. Dit is schadelijk voor je haar, omdat het kan bevriezen. Als je snel de deur uit moet kun je je haar dus wel föhnen. Als je dit dan al doet, gebruik dan wel een hitte beschermer, bijvoorbeeld die van het merk Indola. Zo beschadig je je haar het minst. Je haar zal je dankbaar zijn!

De juiste verzorging

In de winter is het belangrijk om een vocht inbrengende shampoo, conditioner en/of haarmasker te gebruiken. Dit zal het droog worden van het haar tegen gaan en je merkt al snel dat je haar zijn oude glans weer terugkrijgt. Het merk Fudge heeft daar erg geschikte producten voor. Met de juiste verzorging kom je al een heel eind. Overigens is het altijd goed om een conditioner en haarmasker te gebruiken. Die producten zorgen ervoor dat je haar weer goed door te kammen is.

Was je haar niet te veel

De een wast zijn of haar haar dagelijks, de ander één keer in de week. Het is goed om het aantal wasbeurten per week zo veel mogelijk te beperken. Het wassen van je haar is namelijk helemaal niet goed voor je haar. Wanneer je je haar te vaak wast, droogt het uit. Je hoeft het uiteraard niet nooit meer te wassen, maar bijvoorbeeld elke drie tot vier dagen is al een mooi begin. Je bouwt het steeds meer omlaag door gewoon steeds net iets langer te doen met gewassen haar dan normaal. Misschien is het soms lastig als je haar vettig is, maar binnen de kortste keren is dit verleden tijd. Uiteindelijk heb je er veel profijt van.

 

 

Verschillende merken keratineproducten

Verschillende merken keratineproducten

Je bent op zoek naar een keratineproduct of een lijn van keratineproducten, of misschien wil je wel een behandeling nemen bij de kapper. Je zal dan zien dat je de keus hebt uit talloze merken, zowel voor thuisbehandelingen als bij de kapper. Deze merken kunnen uit verschillende landen komen en kunnen aardig wat verschillen in kwaliteit en werking. Hier zetten een aantal merken voor je op een rijtje met daarbij de belangrijkste verschillen in de keratineproducten.

Braziliaanse en Japanse keratinemerken

Keratine merken en producten vallen over het algemeen in de categorie Braziliaanse of Japanse keratinebehandelingen. De Braziliaanse behandeling is hier een niet-permanente behandeling waarbij het kroezen en pluizen wordt verminderd en het haar gladder wordt gemaakt. Op een geleidelijke manier verdwijnt de keratine in de loop van de tijd weer uit het haar, net als met lichaamseigen keratine. Dan heb je nog de Japanse variant, wat werkt als een permanente straightener voor het haar. Deze variant wordt ook wel een thermische reconditioning genoemd, en maakt en haar permanent glad en super stijl. Uitgroei moet uiteraard wel opnieuw behandeld worden.

Braziliaanse keratinemerken Inoar en QOD

Als je geïnteresseerd bent geraakt in de Braziliaanse variant van keratineproducten, dan volgen hier een aantal merken. Ten eerste Inoar, een merk met hoogwaardige keratinebehandelingen en de na verzorging hiervan. Dit merk wordt zowel door kappers gebruikt als door consumenten thuis. Het merk beschikt over 5 verschillende behandelingen en de producten bevatten geen formaldehyde. Ten tweede het merk QOD, ook uit Brazilië, met als pluspunten de veiligheid en de kwaliteit van de producten. Ook de keratinebehandelingen van dit merk worden in de kapsalon en thuis gebruikt en zijn vrij van formaldehyde.

Japanse keratinemerken Mucota en Shiseido

Hier volgen wat Japanse merken voor keratineproducten voor de liefhebbers. Ten eerste hebben we het merk Mucota, dat over hoogwaardige keratineproducten beschikt die zowel in de kapsalon als thuis worden gebruikt. Mucota is een merk dat keer op keer weer als één van de beste uit de test komt als Japans keratinemerk. Ten tweede hebben we het merk Shiseido; een wat bekender cosmeticamerk. Ook Shiseido heeft uitstekende keratineproducten die niet zullen teleurstellen. Een Japanse keratinebehandeling is vooral aan te raden als je zeker weet dat je voor altijd voor stijl haar wilt gaan. Een voordeel is dan dat het minder schadelijk zal zijn voor je haar aangezien je het maar één keer hoeft te doen.

Overige keratinemerken

Natuurlijk zijn er ook nog andere merken die misschien niet direct uit Brazilië of Japan komen, maar die wel net zo goed zijn van kwaliteit. Neem bijvoorbeeld het merk Keratine Complex, een merk uit de Verenigde Staten dat bekend staat om zijn uitstekende, professionele kwaliteit. Dit merk wordt dan ook alleen verkocht aan professionals in salons. Dit merk biedt zowel producten die al het volume uit het haar halen maar ook producten die wat volume en slag behouden. Voor beginners is misschien een mainstream merk zoals Andrélon een goede optie. Zulke producten zijn toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken en meestal ook nog eens van uitstekende kwaliteit, alhoewel je niet het kapsaloneffect zal krijgen.

Meer informatie over keratine vind je op Keratinehaarproducten.nl

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!